Direct naar de inhoud.
Indelingen jeugd seizoen 2024-2025

Beste voetballers en ouders/verzorgers,

De afgelopen maanden is door trainers en leiders en de Technische Commissie (TC) intensief gewerkt aan de teamindelingen voor het seizoen 2024-2025. De teamindeling is voorlopig. Door nieuwe aanmeldingen of vertrek van spelers kan de indeling nog veranderen.

We begrijpen dat de indelingen altijd een spannend moment zijn voor spelers en ouders. Het is belangrijk om te onthouden dat we als vereniging streven naar een positieve omgeving, waarin elke speler zich kan ontwikkelen op zijn of haar eigen niveau op dit moment en plezier kan beleven aan het voetbal.

Toch zullen er spelers en ouders teleurgesteld zijn en beseffen wij dat we niet aan alle verwachtingen kunnen voldoen. Besef dan dat de indeling een weergave is van het huidige niveau en dat wij kritisch kijken en bedenken in welk team de speler het meest tot zijn recht komt en zichzelf het beste kan ontwikkelen. Laat vooral je voeten spreken als je teleurgesteld bent en laat zien dat je de intentie hebt in een ander team te spelen als dat is wat je wilt.

Ook gedurende het seizoen zullen we goed blijven volgen of elke speler nog op het goede niveau wordt uitgedaagd om zich te ontwikkelen. Dat betekent soms dat er een stapje bij kan, maar ook dat het niveau net te hoog kan zijn en een stapje terug beter is voor de ontwikkeling. Per fase in de competitie houden we daarom ruimte om spelers te verschuiven van team. Uiteraard zal dit in beperkte mate en met een toelichting aan de betreffende ouders gebeuren.

Bezwaar

Mocht je bezwaar willen maken tegen de voorlopige indeling dan kan dat. Stuur een mail met daarin de onderbouwing van je bezwaar aan tc@veendam1894.nl

Bezwaren die uiterlijk 5 juni zijn gemaild, ontvangen uiterlijk 10 juni een inhoudelijke reactie van de TC.

Vacatures

In de voorlopige indeling staan de trainers en leiders die bekend zijn opgenomen. Er zijn nog de nodige vacatures. Er lopen nog enkele gesprekken met kandidaat trainers. Toch zullen we de komende periode nog meer trainers nodig hebben. Mocht je interesse hebben of iemand kennen die dit misschien goed zou kunnen dan horen we dat heel graag. Mail je aanmelding naar tc@veendam1894.nl

Nieuw jeugdbeleid O7 t/m O9

Tijdens de ALV op 14 mei is het nieuwe jeugdbeleid voor deze categorie toegelicht. We vinden het belangrijk dat elke speler een gelijk trainingsaanbod krijgt en daarmee beter aan te sluiten op de ontwikkeling van elke individuele speler.

Dit betekent dat we komend seizoen de training van de O7 t/m O9 in carrouselvorm doen. Een hoofdtrainer (leeftijdscoördinator) stelt het trainingsprogramma over het seizoen en per training op. De teams gaan per training door verschillende trainingsoefeningen heen die door verschillende trainers en assistenten begeleid worden. Zo volgt elk kind hetzelfde programma. Uiteraard is er oog voor vormen en momenten dat de teams onderling wedstrijdgericht kunnen trainen. We starten met de carrouselvorm en evalueren regelmatig wat goed gaat en wat beter kan.

Trainingen komende 3 weken

Het is de bedoeling dat alle spelers in de komende 3 weken nog een aantal keren trainen in de nieuwe samenstelling met het doel elkaar te leren kennen en het seizoen samen af te sluiten. De laatste training is uiterlijk op donderdag 20 juni. Daarna sluiten de velden.

Per team wordt bepaald in welke weken die trainingen plaatsvinden. Dat kan per team namelijk verschillen in verband met bijvoorbeeld competities van huidige teams die nog doorlopen of deelname aan de avondvierdaagse.

Hoewel nog niet alle trainersposities bekend zijn doen we ons uiterste best om elk team (al dan niet samen met een ander team) te laten trainen de komende weken. De veldindeling voor de komende 3 weken staat in de bijlage.

Start nieuwe seizoen

Elke trainer maakt een WhatsApp groep aan voor zijn of haar team. Hierin wordt een informatiebrief geplaatst met belangrijke informatie voor het nieuwe seizoen. Ook informatie over de start van de trainingen van het nieuwe seizoen zal t.z.t in deze WhatsApp groep gedeeld worden.

Tot slot

We zijn zorgvuldig te werk gegaan. Toch kan het gebeuren dat er bijvoorbeeld een speler ontbreekt in de lijst, of een afmelding nog niet is verwerkt en een speler daarmee onterecht wel ingedeeld, of een andere ‘misser’. Valt je zoiets op, laat het ons vooral spoedig weten!

De voorlopige indeling kun je hier vinden.

We wensen iedereen nog een goede afsluiting van het huidige seizoen en kijken uit naar een prachtig voetbalseizoen 2024-2025!

Met sportieve groet,

de Technische Commissie