Direct naar de inhoud.

Bardiensten

Bij Veendam 1894 worden de bardiensten verzorgd door alle teams die actief zijn binnen de vereniging. Bij de jeugdteams gaat het dan om ouders van de kinderen die lid zijn en vanaf de JO/MO17 mogen de bardiensten naast ouders ook door de leden zelf worden gedaan. Op deze manier zorgen we dat de kantine op wedstrijddagen geopend is voor leden, toeschouwers en andere bezoekers.

We vragen één ouder per team om ambassadeur te zijn voor de bardiensten. Wat houdt dit in? Je zorgt er dan voor dat er een planning is voor de bezetting vanuit jouw team op de dag dat je ingepland bent. Als ambassadeur ontvang je een mailbericht van de vereniging met daarin de wedstrijddag waarop je bent ingedeeld met enkele instructies.

Wat verwachten we van een team dat bardienst heeft?

Jouw team staat samen met een ander team ingedeeld om de gehele wedstrijddag te zorgen voor bezetting achter de bar. Een normale wedstrijddag kent een bardienst van 8.00-15.00 uur. Er zijn speeldagen dat het wedstrijdprogramma korter is. Dan zijn de bardiensten daar uiteraard op aangepast.  

  • De dienst mag verdeeld worden over meerdere personen van het team     
  • Tijdens de gehele dienst is er minstens 1 afgevaardigde van het team aanwezig    
  • Leden vanaf 16 jaar (dus vanaf JO/MO17) mogen diensten draaien. Van jongere teams verwachten we dat ouders deze diensten oppakken.
  • Mocht je als ouder dienst hebben tijdens de wedstrijd van jouw kind: in overleg met de aanwezigen kun je best even gaan kijken. Als je voor/na de wedstrijd en in de rust weer achter de bar bent, dan is dat vaak goed te doen.

We vragen de ambassadeur (of anders trainer/leider) om de benodigde personen voor de bardienst te organiseren en uiterlijk de dinsdag voor de wedstrijddag te mailen aan secretaris@veendam1894.nl

Wat moet je doen tijdens de bardienst?

Je bent vooral verantwoordelijk voor het gedeelte van de bar. Dus voor de verkoop van gekoelde drankjes, snoep, chips, etc. We werken met een eenvoudig kassasysteem. Met een paar minuten uitleg kun je hier goed mee uit de voeten.

Het keukengedeelte wordt bemenst door andere vrijwilligers met vaak meer ervaring. Je kunt hun om hulp vragen als je iets niet weet. Als het in de keuken erg druk is met mensen die vooral koffie/thee bestellen dan kun je daar wellicht even bijspringen.

Is het even rustig in de kantine? Dan vragen we je om te controleren of de voorraden drankjes en snoep/chips bij te vullen vanuit het magazijn. Ook een ronde door de kantine om achtergebleven bekertjes e.d. op te ruimen behoort tot de taken. Tot slot kun je dan een natte doek over de tafels halen.

Mocht je (ook) af en toe een keukendienst willen draaien dan kun je dat hier aangeven.

Actuele planning van teams voor de bardiensten

De planning wordt telkens voor enkele maanden vooruit opgesteld. Dit doen we om rekening te houden met het wedstrijdprogramma van teams die thuis spelen. De jeugdteams spelen hun seizoen in 4 fasen. Wanneer het programma van een volgende fase bekend is, wordt de planning aangevuld.