Direct naar de inhoud.

Spelregelbewijs

Informatie over spelregelbewijs

Vanaf het seizoen 2014-2015 is het verplicht voor 2e jaars JO/MO17-junioren om het spelregelbewijs te halen. Het doel hierachter is dat voetballers al vanaf de junioren vertrouwd worden gemaakt met de regels en meer inzicht in – én begrip — voor beslissingen van de scheidsrechter geeft. Het halen van het spelregelbewijs is verplicht, zonder mag de speler niet (meer) voetballen vanaf de JO/MO19-junioren, tot het moment dat de speler het spelregelbewijs heeft gehaald. Het halen van het spelregelbewijs komt voort uit het actieplan “Tegen geweld, voor sportiviteit”. Vanuit de club geven wij ondersteuning en we zijn er ervan overtuigd dat we samen het spelregelbewijs kunnen halen. De club organiseert hiervoor speciale avonden! Op deze avonden gaan we eerst gezamenlijk oefenen en daarna zal het examen worden afgelegd.

Masterz

Geïnteresseerde JO/MO17-junioren, maar ook anderen, kunnen voor meer informatie naar de website: www.voetbalmasterz.nl

Masterz is inzetbaar voor meerdere sporten. Natuurlijk ook voor het voetbal. Via deze officiële KNVB-site leren jeugdspelers (en alle andere voetballers) op een aantrekkelijke én effectieve manier de spelregels beter begrijpen. Voor tweedejaars JO/MO17-junioren leidt dit uiteindelijk tot het spelregelbewijs.

Met hulp van deze site leren voetballers, al van jongs af aan, ook de regels beter accepteren en juist toe te passen tijdens de wedstrijd. Dit leidt tot meer begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter. Bovendien brengt het beheersen van de regels de winst dichterbij!

Wat kan je vinden op deze site?

Op deze site vind je de spelregels van het voetbal in heldere taal. Je vindt er uitleg over de twintig belangrijkste spelsituaties. Je kunt er oefentoetsen maken zoveel als je wilt. Je ziet herkenbare voorbeelden die de regels verduidelijken. Bestuurders en trainers/coaches vinden er extra informatie, tools en ander materiaal om hun leden te ondersteunen.