Direct naar de inhoud.
Vincent van Calker nieuwe trainer Vrouwen 1

Met ingang van het komende voetbalseizoen (2024/2025) is Vincent van Calker de nieuwe trainer van de Vrouwen 1-selectie van Veendam 1894. Hij is de opvolger van Richard Nuus, die de afgelopen periode als tijdelijke trainer de honneurs heeft waargenomen.

De 24-jarige Van Calker is geen onbekende bij Veendam 1894, waar hij de afgelopen jaren actief was als jeugdtrainer en trainer/coach van het 2e elftal.

Verder heeft de jonge oefenmeester ervaring opgedaan bij de jeugd van FC Groningen. 

Naast het invullen van de positie van hoofdtrainer door Vincent van Calker, is Veendam 1894 zeer content met het aanblijven van Richard Nuus als lid van de technische staf. Aan de hand van de ervaren Nuus, die zijn sporen in het noordelijke amateurvoetbal ruimschoots heeft verdiend, zal Van Calker de ingezette professionele koers voortzetten.  

Promotie

Veendam 1894 Vrouwen 1 is de laatste jaren actief in de 3e klasse, maar heeft de absolute wens uitgesproken om minimaal in de 2e klasse te acteren. Na enkele jaren het laatste stapje net niet te hebben kunnen zetten, is het talentvolle team onder leiding van de gelouterde Nuus goed op weg om eindelijk te gaan oogsten. De vrouwen zijn reeds in het bezit van de 1e periode en strijden nu samen met Potetos, ACV 2 en Helpman 2 voor het kampioenschap.