v.v. Veendam 1894

Al bijna 125 jaar voetbal in Veendam

Zaterdag 1 naar finale Zechstein Indoorsoccer

Veendam, 30 december 2018 — Het eerste zaterdagteam van Veendam 1894 heeft afgelopen zaterdag uitstekend gepresteerd op het Zechstein Indoorsoccer Toernooi in Veendam. De ploeg van trainer/coach Mehmet Katircioglu werd glansrijk poulewinnaar en plaatste zich daarmee voor de grote finaleavond aankomende vrijdag.

Ongeslagen
In een poule met Bellingwolde (zon), Siddeburen (zon), Amicitia VMC (zon) en het eerste zondagteam van Veendam 1894 bleven de zaterdagvoetballers van Veendam 1894 ongeslagen. Na een doelpuntloze remise in de openingswedstrijd tegen Bellingwolde, werden Amicitia VMC (2-1) en Siddeburen (3-1) aan de zegekar gebonden. Door deze resultaten was een gelijkspel in de laatste wedstrijd tegen Zondag 1 voldoende om de finaleronde te bereiken, aangezien de nummers 1 en 2 in de poule zich daarvoor kwalificeren. Zaterdag 1 slaagde glorieus in deze missie door in het Veendammer onderonsje met 3-1 aan het langste eind te trekken. Hierdoor werd de equipe van Katircioglu zelfs poulewinnaar met 10 punten uit 4 gespeelde wedstrijden. Veendam 1894 (zon) redde het helaas niet door als 3e in de poule te eindigen en vervolgens de beslissingswedstrijd tegen de nummer 3 uit de andere poule (ZNC) te verliezen. De selectie van Veendam 1894 (zat) bestaat dit toernooi uit: Marc van der Laan, Emrah Akgul, Kenny Slagter, Robert Hollander, Armin Sabic, Roy Muurman, Pascal Venema, Gijs Keereweer en René Smit.

Grote finaleavond
Door deze prima prestaties in de voorronde heeft Zaterdag 1 zich geplaatst voor de grote finaleavond van het Zechstein Indoorsoccer Toernooi aankomende vrijdag (4 januari). Hiervoor hebben zich 10 ploegen gekwalificeerd en later deze week zal de pouleindeling bekend worden gemaakt. Naast Veendam 1894 hebben de volgende 9 clubs zich geplaatst voor de finaleronde: Onstwedder Boys, Noordster, ZVV Avanti Stiens, ONR, Groninger Boys, Wildervank, Bareveld, Bellingwolde en ZNC. De eerste wedstrijden zullen aankomende vrijdag om 19.00 uur beginnen in het Indoorcentrum (Parkstadhal en Sorghvliethal) in Veendam.