v.v. Veendam 1894

Al bijna 125 jaar voetbal in Veendam

Verslag Veendam 1894 – Muntendam

Maandag 2 april 2018 – Kolder en Cijntje nemen 1894 op sleeptouw tegen Muntendam: 3-0

Muntendam had vanmiddag op het veld in stadion De Langeleegte niets in te brengen tegen Veendam 1894 en verloor verdiend met 3-0 (rust 2-0). Aanvoerder en oud-prof Marnix Kolder nam de gehele productie voor zijn rekening. De thuisclub speelde erg slim. De ervarenheid van Kolder en Angelo Cijntje – goed voor 908 competitiewedstrijden in het betaald voetbal – gaf de doorslag.

“Veendam speelde zoals Real Madrid dat ook doet. Ze speelden slim. Veendam liet zich inzakken om er daarna massaal uit te komen. De wil en de drive was er niet bij ons”, zei Muntendam-trainer Robert Nieborg direct na afloop.

Mandekking

Nieborg zette Maarten Jasper en Jurrie van der Laan in de mandekking op rechtsbuiten Angelo Cijntje en centrumspits Marnix Kolder. De Muntendammers hadden de handen vol aan het duo. Cijntje stond in de 14e minuut aan de basis van het openingsdoelpunt. Hij troefde Jasper af, waarna Cijntje de bal op de geheel vrijstaande Kolder passte. De Westerleeër stiftte de bal over doelman Jeffrey van Delden: 1-0. Een wonderschoon doelpunt.

Knie

Kort hierna verliet Maarten Jasper geblesseerd het veld. Hij verdraaide zijn knie, nadat hij een duw kreeg van Cijntje. Bryan Weerman was zijn vervanger.

Assist

Na een half uur verdubbelde Kolder de marge. Ook nu was de assist van Cijntje: 2-0. En Muntendam? De gasten waren in de 11e minuut dichtbij een doelpunt. Melvin Hesselink zette Pascal Oldenburger aan het werk. Hij bracht de bal vanaf de achterlijn laag voor het doel. Daar miste aanvoerder Michael Ploeger de bal op een teenlengte na. Dit was ook het enige gevaar van Muntendam voor de rust.

Kansrijke positie

Via Patrick Vasse had Muntendam al in de 3e minuut van de tweede helft terug kunnen komen in de wedstrijd. In kansrijke positie schoot hij de bal rakelings naast het doel. Angelo Cijntje kreeg na 57 minuten de lachers op zijn hand door op knullige wijze de bal niet tussen de palen maar tegen een doelpaal te schieten. De Muntendammers Jurrie van de Veen en Michael Imminga (die een goede wedstrijd speelde) liepen elkaar, na een uittrap van 1894-doelman Hindrik Snijders, in de weg waardoor Cijntje alleen voor Van Delden kwam te staan. Cijntje omspeelde de doelman en leek moeiteloos te scoren.

‘Hangen’

Marnix Kolder liet 2 minuten later zien hoe je wel moet scoren. De bal bleef ‘hangen’ in het strafschopgebied van Muntendam en belandde voor de voeten van Kolder: 3-0.

Eretreffer

In de slotfase kregen Michael Ploeger, Patrick Vasse en Eddie Schoenmaker kansen op de eretreffer. Ze hadden het vizier niet op scherp staan. Veendam 1894 bleef zo voor de elfde wedstrijd op rij ongeslagen.

Bron: www.menterwolde.info.