v.v. Veendam 1894

Al meer dan 100 jaar voetbal in Veendam

Verslag Veendam 1894 JO9-1 – GVAV Rapiditas JO9-1

Vrijdag 19 mei 2017 – Veendam 1894 JO9-1 – GVAV Rapiditas JO9-1
Zaterdag 13 mei was alweer de een na laatste wedstrijd van het seizoen
thuis tegen GVAV Rapiditas, de uitwedstrijd hadden onze jongens met 8-0
verloren en dus hadden ze iets recht te zetten vandaag.
Vanaf minuut 1 lag het tempo enorm hoog en werd er mooi aanvallend voetbal gespeeld maar ook was er veel strijd bij beide ploegen en moesten de spelers soms even teruggefloten worden door de goed fluitende scheidsrechter.
In het begin leek GVAV de controle te krijgen over de wedstrijd en lieten ze de bal wat makkelijker rondgaan maar, behalve wat afstandsschoten, werden ze niet echt heel gevaarlijk, dit kwam ook doordat ons middenveld hun verdedigende taken goed uitvoerde en anders stonden daar nog de bijna niet te passeren verdedigers Bas Abrahams en Owen Lingbeek die mooie duels uitvochten achterin. Veendam ging echter zelf ook steeds beter spelen en liet mooie aanvallen zien en kregen ze vanaf dat moment ook enkele kansen, het duurde tot de tiende minuut dat er gescoord werd, niet vanuit een aanval maar na een corner van Luc Kort werd de bal keurig binnengekopt door Bas. Veendam kreeg hierna nog enkele goede mogelijkheden maar deze werden helaas niet goed uitgespeeld. GVAV bleef echter ook gevaarlijk en dat leverde uiteindelijk toch de 1-1 op want na een mooie redding van Luc Keizer die een klutsbal uit de kruising tikte kreeg GVAV een corner waaruit een doelpunt viel. Veendam liet zich echter niet kennen en bleef aanvallen, dat leverde voor rust toch nog de 2-1 voorsprong op want een mooie bal van Sven Boekweg werd keurig afgerond door Luc Kort.
Na rust ging de wedstrijd verder in hetzelfde hoge tempo, beide ploegen bleven aanvallen en kregen toch enkele grote kansen maar beide keepers waren een sta in de weg. Helaas kon Keano Lubbers eigenlijk niet meer invallen vanwege een blessure en dus moesten met name onze middenvelders Luuk Nijboer, Sem en Sven ontzettend veel meters maken. Het was echter GVAV die toch scoorde halverwege de 2e helft, want na een corner werd de 2-2 binnengeschoten, GVAV ging daarna vol voor de winst en probeerde op allerlei manieren iets te forceren, Suarez zou er jaloers op zijn maar de scheidsrechter had alles keurig in de gaten. Toch was het Veendam, die hun hoofd niet op hol liet brengen, die de winnende goal maakte want na een voorzet van Luc was het Sem Luttjeboer die de 3-2 binnen knikte met zijn hoofd. GVAV probeerde daarna nog weer terug te komen in de wedstrijd maar het doorzettingsvermogen van de jongens van Jeremy Gall en Edwin Kort was enorm en hierdoor bleven de drie punten in Veendam.
Het was een schitterende wedstrijd om te zien, veel passie en strijd maar ook goed voetbal van beide kanten. Inmiddels staat Veendam 1894 JO9-1 op de 2e plaats in de hoofdklasse, een kampioenschap zit er helaas niet meer in maar aankomende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen TLC en kunnen ze de 2e plaats veilig stellen. Drie weken later volgt dan nog het toetje van het seizoen want op 10 juni is de bekerfinaledag in Emmen waarvoor Veendam 1894 JO9-1 zich heeft gekwalificeerd.