v.v. Veendam 1894

Al meer dan 100 jaar voetbal in Veendam

Verslag DSZ’16 JO17-1 – Veendam 1894 JO17-2

Zondag 7 mei 2017 – JO17-2 bezorgd DSZ’16 JO17-1 eerste nederlaag van het seizoen; 1-2!

Na de 1-4 vorige week thuis tegen ZVC stond vandaag weer een loodzware tegenstander op het programma. De mannen moesten aantreden in Zuidlaren tegen het sterke DSZ’16, de koploper die dit seizoen nog niet had verloren.

Met een iets aangepaste verdedigende instelling begonnen we om 13.15 uur aan de wedstrijd. De mannen van Veendam 1894 pakten de tactiek direct goed op. Er werd gevochten, in balbezit leuk tot goed gespeeld en na 10 minuten was het dan ook een domper dat de koploper op 1-0 kwam.

Waar we dan normaal even van slag zijn bleef Veendam hard werken en de afspraken nakomen. Twee minuten later stond dan ook de verdiende 1-1 in het notitieboekje van de scheidsrechter. Jeffrey Peters waardeerde de pass van Haradin op juiste waarde en 1 en op 1 met de keeper van DSZ maakte hij geen fout. De goal waar we op hoopten!

Over het verdere verloop van de 1e helft kunnen we duidelijk zijn. Veendam de hard-werkende ploeg die in balbezit de snelle jongens voorin aan het werk probeerden te zetten. In balbezit van de tegenstander vooral geconcentreerd en met elkaar er voor gaan! Na 37 minuten was het dan ook wederom raak voor onze jongens. Een lange pass van Storm werd goed meegenomen door Hara die zeer verdiend de 1-2 maakte.

Na de rust veranderde het beeld niet veel. Voetballend misschien iets minder maar met een gezonde dosis vecht- en en werklust werden de aanvallen van DSZ onschadelijk gemaakt en probeerden we op de counter de beslissing te forceren.

Compliment aan onze jongens dat zelfs de normaal fitte tegenstander compleet kapot was aan het eind van de wedstrijd. Naarmate de wedstrijd meer richting het einde liep begon iedereen te beseffen dat een stunt erin zat en zweepten de jongens elkaar nog een keer op. Dit leidde bijna nog tot de 3-1 voor ons maar helaas werd deze grote kans niet benut.

Na 45 minuten spelen in de 2e helft konden dan eindelijk de armen omhoog en kon het feestje gevierd worden!

Zeer trots op het resultaat maar nog belangrijker, zeer trots op de instelling van onze ploeg vandaag. Zeer goed gedaan mannen, stuk voor stuk hard gewerkt!

DSZ’16 JO17-1 – Veendam 1894 JO17-2 1-2
’10 DSZ 1-0, ’12 Jeffrey 1-1, ’37 Haradin 1-2