v.v. Veendam 1894

Al meer dan 125 jaar voetbal in Veendam!

Veendam1894 3 – FC Zuidlaren 3 door: “Dralentijn Friesen”

Het is weer zover, het bestuur van Veendam 1894 zat met de handen in het haar. Want het regende klachten. O.a. SKV, Ziggo en KPN hebben aangeklopt. Ze verwachten tijdens de Europese campagne natuurlijk enige kijkcijfers extra, maar Veendam 1894 had besloten de equipe van zaterdag 3 het veld in te sturen. Dus Veendammers waren massaal te vinden op het sportpark van de plaatselijke vv. 

Onder het genot van een heerlijke nazomerse avondzon, gingen 22 uiterst technisch begaafde talenten de wei in. Tevens een man met een fluit (dhr. Beek) en 2 van zijn trouwe assistenten. Dit alles deed er toe leiden dat die man een fluit om half 8 iedereen in beweging kreeg.

Er waren hoge verwachtingen van beide ploegen maar Veendam 3 stond de 1e 25 minuten zwaar onder druk. Toch naar enige coaching van de Drentse versie van Van Gaal leek het wat meer in evenwicht te komen. Desondanks bleef Zuidlaren (combinatie van 1,2,3,4,5 zoals ons is uitgelegd) de bovenliggende partij. Korte toelichting hierop: Zuidlaren, een erg sterk team die zoals zelf gezegd vanuit elk elftal wat had meegenomen. Natuurlijk mooi dat een groep dan over zoveel kwaliteit beschikt. Alleen jammer dat deze zeer duidelijk naar voren kwam tegen het ‘Barca van de Veenkoloniën’. Want het leek bij vlagen toch een beetje op Barca tegen Bayern van eerder deze week. En net als dinsdag in deze op papier legendarische ontmoeting, stond er een rust stand van 0-1 op het bord. Wie er scoorde? We zoeken nog steeds naar de juiste naam. Maar het was overduidelijk 1 van de 3 nummers 4 of 1 van de 2 nummers 11. Afijn, enige omzettingen in de rust leken te zorgen voor meer evenwicht. Maar Zuidlaren leek echter teveel op een Duitse ploeg. Ze geven de tegenstander een goed gevoel, maar er is niet doorheen te komen. Dan voelt het voor de tegenstander alsof je tegen een verdediging aanloopt van aaneengeschakelde blokken beton. Uit deze positie kun je af en toe een succes halen en af en toe gevaarlijk lijken. Maar de goal viel aan Zuidlaarder kant. Daarna verzwakte ook de scherpte van de defensie en de conditie van de iets oudere mannen. Veendam kwam er nog af en toe met een speldenprik uit, maar een doelpunt bleef uit. Het slot was voor de Drentse mannen. Ze maakten 0-3. Daarna werd er door het Bayern van de Hondsrug genoten van een piekuur in de veenkoloniën. Dat ze zeker wisten te waarderen. Al met al een mooie avond voor de Drenten, en voor het leeggelopen veendamase publiek een bittere pil. Op naar een 3 punter en revanche in het hol van de leeuw. Zaterdag wacht namelijk de uitwedstrijd tegen Zuidlaren 4! We bedanken natuurlijk iedereen die kwam kijken, de scheidsrechter en assistenten. En natuurlijk de 22 idioten die dit spektakel hebben verzorgt. 

Groeten de razende reporter. Dralentijn Friesen.