v.v. Veendam 1894

Al 125 jaar voetbal in Veendam!

Veendam 1894 op jacht naar promotie


Veendam, 30 mei 2019 — Afgelopen weekend werden de laatste wedstrijden gespeeld in de reguliere competitie. Maar voor zowel de zaterdag- als de zondagtak van Veendam 1894 zit het seizoen er nog niet op. Beide teams gaan via de nacompetitie strijden om promotie.

Zaterdag 1
Het eerste zaterdagelftal van Veendam 1894 eindigde in de 5e klasse op een verdienstelijke 4e plaats en wist beslag te leggen op de 3e periodetitel. Hiermee hebben de mannen van trainer/coach Mehmet Katircioglu zich geplaatst voor de nacompetitie. Om promotie naar de 4e klasse af te dwingen zal een lange weg afgelegd moeten worden van in totaal 3 rondes. Komende zaterdag staat de 1e ronde in Zoutkamp tegen Zeester op het programma.

Zondag 1
Het eerste zondagelftal van Veendam 1894 greep net naast het kampioenschap in de 3e klasse. De ploeg van Jouad Boufarra moest de titel laten aan Annen, maar mag nu via nacompetitie proberen de 2e klasse te bereiken. Ook Zondag 1 zal in totaal 3 rondes moeten overwinnen om uiteindelijk te promoveren. De eerste ronde staat aanstaande zondag op het programma. Aan de eigen Langeleegte komen de geelzwarten in actie tegen het Friese Akkrum. De wedstrijd begint om 14.00 uur.