v.v. Veendam 1894

Al 125 jaar voetbal in Veendam!

JO13-1 wint toernooi in Losser

Veendam 11 juni 2019 — Veendam 1894 JO13-1 heeft afgelopen weekend het prestigieuze AJC tournament gewonnen. Hieronder volgt het door Marcel Sibma gemaakte verslag van deze unieke prestatie.

Vorig jaar zomer was er al geroezemoes langs de lijn. Normaal gesproken als er een vraag in de app komt, duurt het een tijdje voordat er twee blauwe vinkjes komen bij een bericht. Maar nu was het anders, iedereen ging mee naar Losser.

JO13-1

Een naburig hotel werd compleet afgehuurd door Veendam. Toen de vraag kwam ” wie wil mee als begeleiding”, bleef het angstvallig stil. In mijn enthousiasme stak ik mijn vinger op. Sommige ouders begonnen te glimlachen. Afgelopen vrijdag was het dan zover. Tenten werden ingericht en de jongens waren vol goede moed. Om 21:00 uur zag ik mijn zoon zijn ogen steeds groter worden, net terug van driedaagse schoolkamp. In allerijl kon nog een plekje in het hotel gevonden worden. Stiekem een beetje jaloers ging ik terug naar de tent. Wat hier voltrok was een letterlijk en figuurlijk storm. Niks ten nadele van de kids, maar het was erg gezellig en tot de late uurtjes werd er gefeest. We krijgen ’s nachts zelfs een serenade van Veendam JO15-1. Met weinig slaap werd er aan het toernooi begonnen, de eerste werd er dan ook 0-0 gelijk gespeeld. Was dit een voorbode van het toernooi, niks was minder waar Veendam groeide in het toernooi. Na de balans was opgemaakt, stonden de boys fier bovenaan. Er werd al gewaarschuwd, de zondag zijn ze brak. In overleg met de kids werd besloten om tussen 22:00 uur en 23:00 uur te gaan slapen. Dit was niet tegen dovemansoren, en kwam mij ook erg goed uit. Met Gert Hoving als bewaker voor de tent, zorgde hij ervoor dat ze ongestoord konden slapen. Waar de trainer Jarnick Lourens was…… Vanmorgen bleek al dat ze erg gretig waren, en moesten zelfs een beetje afgeremd worden. Aan het begin van de middag werd duidelijk dat de boys de finale mochten spelen. Mooi om te zien dat Daan, lang geblesseerd de jongens nog kwam aanmoedigen. Onder leidsman Dick Jol werd er afgetrapt voor de finale. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, en na de reguliere speeltijd erop zat moest er verlengd worden. Ook nu bleef het 0-0. Penalty’s moesten doorslag geven. De eerste werd feilloos ingeschoten door Hooglanderveen. Veendam kwam op gelijke hoogte. Snel nog even gecheckt of ik nog extra bloeddruk pillen bij me had, sommige oma’s konden ook wel één gebruiken… (noem geen namen). Wat volgde was een variant van Hans van Breukelen. Toen de speler klaarstond, ging Maxim Mulder rustig zijn veters strikken om vervolgens zijn handschoenen tergend langzaam weer aan te doen. De speler stond al twee minuten klaar, en schoot pardoes naast. Nu was het aan de aanvoerder Leon Wierenga. Hij schoot de winnende perfect binnen. Wat volgde was een orkaan van vreugde bij de spelers en meegereisde ouders en of familie.