v.v. Veendam 1894

Al meer dan 125 jaar voetbal in Veendam!

Veendam 1894 benoemt ereleden

Veendam, 5 juni 2022 — Tijdens de Algemene ledenvergadering van vrijdag 3 juni jl. heeft Veendam 1894 een tweetal nieuwe ereleden benoemd, alsmede een lid van van verdienste. Peter Feiken en Steffen Swarts zijn vanaf nu officieel erelid van Veendam 1894 en Harrie Hulsing sr. is benoemd tot lid van verdienste.

Deze clubiconen ontvingen tijdens de ALV de officiële oorkonde van voorzitter Jeroen Adam.

Peter Feiken

Tientallen jaren is Peter Feiken al lid van Veendam 1894 en gedurende deze jaren is Peter in bijna elke hoedanigheid actief geweest voor de geelzwarte club. Uiteraard jarenlang als actief voetballer, maar ook als vrijwilliger in de breedste zin van het woord. Zowel op de achtergrond bij o.a. de sponsoring, organisatie toernooien, etc., als op de voorgrond in zijn tijd als voorzitter van de club. Momenteel is Peter actief als coördinator van de scheidsrechters. 

Steffen Swarts

Voor de huidige leden is Steffen Swarts al bijna niet meer weg te denken bij Veendam 1894. Begonnen bij de sponsorcommissie en vervolgens jarenlang actief als penningmeester. Nooit op de voorgrond, maar de grote aanjager op de achtergrond. Met zijn nooit aflatende inzet en zakelijk instinct heeft Steffen een onuitwisbare bijdrage geleverd aan de club, waar nog steeds de vruchten van worden geplukt. 

Harrie Hulsing sr.

Als iemand met recht een clubicoon van Veendam 1894 genoemd mag worden, dan is het Harrie Hulsing sr. wel. Als voetballer was Hulsing sr. een groot talent en jarenlang schitterde hij in het geelzwarte shirt als groot technicus en goalgetter. Na zijn periode als actief voetballer begon Harrie als jeugdtrainer bij Veendam 1894. De vele spelers die hij de afgelopen decennia de fijne kneepjes op voetbalgebied heeft bijgebracht, koesteren nog steeds warme herinneringen aan deze periode. Na te zijn gestopt als trainer van de jeugd is Hulsing sr. een zeer gewaardeerde scout van de jeugdopleiding van Veendam 1894, een functie die hij nog steeds vervuld.

Veendam 1894 feliciteert deze clubiconen met hun dikverdiende onderscheiding!