v.v. Veendam 1894

Al meer dan 125 jaar voetbal in Veendam!

Update gevolgen Corona virus

Veendam 11 april 2020 — Beste leden, vrijwilligers en betrokkenen van Veendam 1894.

Allereerst hopen we dat iedereen in goede gezondheid is en niet persoonlijk is geraakt door het virus. De overheid doet er alles aan om de gevolgen van deze pandemie zoveel mogelijk te beperken, wat geleid heeft tot sluiting van onder andere de sportlocaties tot en met 28 april, én zijn de amateur- en jeugd voetbalcompetities voor dit seizoen beëindigd.

Rond 21 april zal er nieuwe informatie van de regering komen over het al dan niet verlengen van de maatregelen.

Hieronder geven we een opsomming van wat dit betekent voor onze vereniging.

Waar gaan we vanuit?

Vanzelfsprekend stellen wij gezondheid voorop. We zullen binnen onze vereniging pas weer gaan voetballen zodra dat op een veilige en verantwoorde manier kan. Het sportpark is tot en met 28 april in ieder geval gesloten en mag niet worden gebruikt. Daarom nogmaals de oproep om geen gebruik te maken van de velden.
Het is niet realistisch om te verwachten dat we na 28 april weer volop kunnen gaan trainen en oefenwedstrijden en/of toernooien kunnen gaan spelen. We hopen er uiteraard op dat het virus snel wordt bedwongen en we voor de zomervakantie toch nog gezamenlijk goed het seizoen kunnen afsluiten.

Welke gevolgen zijn er voor onze vereniging?

Het grootste gedeelte van de inkomsten van onze vereniging komt voort uit de opbrengsten van de kantine. Juist in de periode maart tot en met juni zijn de inkomsten voor de vereniging het hoogst en die vallen nu weg. We schatten in dat we hierdoor zo’n € 50.000,- aan inkomsten zullen gaan missen deze periode. Dat is een fors bedrag en dat maakt dat deze vroege beëindiging van de competitie behoorlijke gevolgen heeft voor ons.

Wat doen we om de gevolgen zoveel mogelijk te beperken?


Alle sportbonden in Nederland hebben aangegeven dat de leden gewoon hun contributie verschuldigd zijn aan de vereniging. Anders dan bij een sportschool waar je abonnementsgeld betaald, is contributie een bijdrage aan jouw vereniging waar we alles met elkaar moeten organiseren. Je bent geen klant, maar lid en dus een onderdeel van.
We kunnen dan ook geen deel van de contributie van dit seizoen terugbetalen. Ook achterstallige contributie over dit seizoen moet gewoon worden betaald. Contributie betaal je uiteraard om te kunnen voetballen en trainen, maar ook om onze vereniging in stand te houden. De kosten van de vereniging blijven ondanks het gemis aan inkomsten gewoon doorlopen. Om die reden loopt de contributie ook door.
We schorten alle niet noodzakelijke uitgaven op. De prioriteit is nu om de vereniging financieel gezond te houden. Zodra de crisis achter de rug is, kunnen we weer (verder) vooruit kijken.
We hebben daarom ook besloten om de vrijwilligersvergoedingen te annuleren zolang er niet gevoetbald mag worden.
Daarbij hebben wij de Tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS) inmiddels aangevraagd.

Hoe gaan we om met teamindelingen voor het nieuwe seizoen?


Doordat we op dit moment niet voetballen en elkaar niet kunnen ontmoeten zal het proces van de teamindelingen ook wat anders lopen dan we gewend zijn. Gelukkig hebben de technische commissie en onze trainers en leiders gezamenlijk een goed beeld van alle spelers. Er wordt door hen inmiddels gewerkt aan het zo goed mogelijk indelen van de teams en het benoemen van trainers zodat we volgend seizoen goed uit de startblokken kunnen komen.

We houden jullie op de hoogte

We houden de maatregelen die het kabinet en het RIVM nemen nauwlettend in de gaten en informeren jullie uiteraard over wijzigingen en andere zaken die van invloed zijn op de vereniging en de door ons gemaakte keuzes.

We kijken ernaar uit jullie allen in goede gezondheid weer te zien. Tot die tijd; houd afstand, blijf gezond en denk om elkaar!

Met vriendelijke groet, het bestuur