v.v. Veendam 1894

Al bijna 125 jaar voetbal in Veendam

Spelregelbewijs

Per seizoen 2014-2015 is het verplicht voor 2e jaars JO/MO17-junioren om het spelregelbewijs te halen. En dat betekend dat iedere speler die geboren is in 2001 dit seizoen het spelregelbewijs moet halen.
Het doel hierachter is dat voetballers al vanaf de junioren vertrouwd worden gemaakt met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip — voor beslissingen van de scheidsrechter. Het halen van het spelregelbewijs is verplicht, zonder deze mag de speler niet (meer) voetballen vanaf de JO/MO19-junioren, tot het moment de speler het spelregelbewijs heeft gehaald. Het halen van het spelregelbewijs komt voort uit het actieplan “Tegen geweld, voor sportiviteit”.
Voor 1 januari 2017 dient iedere 2e jaars JO/MO17-junior het spelregelbewijs te halen. Vanuit de club geven wij ondersteuning en we zijn er dan er ook dan van overtuigd dat we samen het spelregelbewijs kunnen halen. De club organiseert hiervoor speciale avonden! Op deze avond gaan we eerst gezamenlijk oefenen en daarna zal het examen worden afgelegd. De 2e jaars JO/MO17-junioren krijgen binnenkort allemaal van de KNVB een activitatiecode thuis gestuurd gekregen, de vereniging krijgt deze code ook. Neem je gebruikersnaam en wachtwoord mee op deze avond! Meer informatie zal vanuit de club komen medio augustus/september

Geïnteresseerde JO/MO17-junioren, maar ook anderen, kunnen voor meer informatie naar de website: www.voetbalmasterz.nl

Masterz

Masterz is inzetbaar voor meerdere sporten. Natuurlijk ook voor het voetbal. Via deze officiële KNVB-site leren jeugdspelers (en alle andere voetballers) op een aantrekkelijke én effectieve manier de spelregels beter begrijpen. Voor tweedejaars JO/MO17-junioren leidt dit uiteindelijk tot het spelregelbewijs.

Met hulp van deze site leren voetballers, al van jongs af aan, ook de regels beter accepteren en juist toe te passen tijdens de wedstrijd. Dit leidt tot meer begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter. Bovendien brengt het beheersen van de regels voor hun team de winst dichter bij!

Wat kan je vinden op deze site?

Op deze site vind je de spelregels van het voetbal in heldere taal. Je vindt er uitleg over de twintig belangrijkste spelsituaties. Je kunt er oefentoetsen maken zoveel als je wilt. Je ziet veel herkenbare voorbeelden die de regels verduidelijken. Bestuurders en trainers/coaches vinden er extra informatie, tools en ander materiaal om hun leden te ondersteunen.