v.v. Veendam 1894

Al meer dan 100 jaar voetbal in Veendam

Siewert Snijder Toernooi

Flyer Siewert Snijder Toernooi 2017

Op zondag 18 juni 2017 wordt voor de 20e keer het Siewert Snijder Toernooi georganiseerd.

Het Siewert Snijder jeugdtoernooi heeft door de jaren heen een rijke historie opgebouwd. Dit unieke toernooi voor JO13- en JO15-junioren wordt alweer voor het 20e achtereenvolgende jaar georganiseerd door v.v. Veendam 1894, in nauwe samenwerking met de familie Snijder.

Vol trots mogen wij concluderen dat kwalitatief hoogstaand jeugdvoetbal, spelvreugde en sportiviteit al vele jaren de ingrediënten zijn voor deze prachtige voetbaldag. Ook deze 20e editie van het Siewert Snijder Toernooi is verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig en gevarieerd deelnemersveld.

Vanzelfsprekend staan er enkele prachtige bekers te wachten op de winnaars van dit toernooi. Daarnaast zijn er individuele prijzen te verdienen. Te weten: “de beste speler”, “beste keeper” en de “topscorer” van het toernooi. Uiteraard geldt dit voor zowel de JO13-pupillen als de JO15-junioren. De beoordeling van de individuele prijzen is in handen van een vakkundige jury, bestaande uit o.a. Marnix Kolder, Angelo Cijntje, Harrie Hulsing sr., Tammo van Weerden, Rob Oosting,…..

Klik hier voor het speelschema : Speelschema 2017

 

Siewert Snijder

Siewert Snijder, 2 juli 1904  –  25 januari 1945

 

In de dertiger jaren speelde er bij de voetbalvereniging Veendam een voetballer, die deel uitmaakte van het kampioenselftal van het noorden in het seizoen 1931–1932.

De naam van deze sportman was Siewert Snijder.

Helaas is hij tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duitsland overleden. Ter nagedachtenis aan deze legendarische speler hebben wij in 1960 aan de voetbalvereniging Veendam 1894 een wisselbeker beschikbaar gesteld voor de JO19-junioren. Deze is echter bij een brand in het clubgebouw verloren gegaan.

In overleg met de toernooicommissie hebben we in 1998 besloten om als sponsor op te treden van een jaarlijks terug te keren jeugdtoernooi voor de JO15- en JO13-junioren, dit jaar voor de twintigste keer. Wij stellen daartoe verschillende bekers voor de winnaars beschikbaar.

We hopen dat jullie er een sportieve, eerlijke strijd van zullen maken en dat de sterksten zullen winnen.

Familie Snijder

 

Actiefoto