v.v. Veendam 1894

Al bijna 125 jaar voetbal in Veendam

Siewert Snijder Toernooi groot succes

Woensdag 15 juni 2016 – De velden van Veendam 1894 stonden afgelopen zondag in het teken van de 19e editie van het Siewert Snijder Toernooi, een groot en kwalitatief hoogwaardig jeugdtoernooi voor D-pupillen en C-junioren. Onder grote publieke belangstelling en prima weersomstandigheden gingen WVV (C-ers) en FC Emmen (D-ers) met de hoofdprijs aan de haal. WVV versloeg GVAV Rapiditas in de finale bij de C-junioren, terwijl bij de D-pupillen FC Emmen in de eindstrijd te sterk bleek voor gastheer Veendam 1894 . Bij de C-ers legde Veendam 1894 beslag op de 3e plek en bij de D-ers eindigde Be Quick 1887 uit Haren op de derde plaats

Individuele prijzen

Traditiegetrouw worden er op het Siewert Snijder Toernooi ook bekers uitgereikt aan de beste speler, beste keeper en topscorer van het toernooi. Een vakkundige jury kroonde uiteindelijk Sven Jager van WVV (C-ers) en  Dave Funke van FC Emmen (D-ers) tot beste spelers van het toernooi. De beste keepers van het toernooi waren Sander Schaap van Veendam 1894 (C-ers) en Gedeon de Groot van Be Quick 1887. Tot slot werden Sven Jager van WVV (C-ers) en Thomas Bats van Velocitas (D-ers) gekroond tot topscorer van het toernooi.

Traditie

Veendam 1894 heeft inmiddels een grote traditie opgebouwd met het Siewert Snijder Toernooi. Afgelopen zondag was het alweer de 19e keer in successie dat het toernooi werd gehouden op de velden aan De Langeleegte. Het toernooi is vernoemd naar oud-speler Siewert Snijder, een groot voetballer die deel uitmaakte van het kampioenselftal van het Noorden in het seizoen 1931-1932. Helaas is hij tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duitsland overleden. Ter nagedachtenis aan deze legendarische speler heeft de familie Snijder in 1960 aan Veendam 1894 een wisselbeker beschikbaar gesteld voor de A-junioren. Deze is echter bij een brand in het clubgebouw verloren gegaan. In 1998 heeft de familie Snijder besloten om als sponsor op te treden van een jaarlijks terug te keren jeugdtoernooi voor de C-junioren en D-pupillen. Veendam 1894 is de familie Snijder enorm dankbaar voor hun medewerking en inspanningen, waardoor er alweer 19 jaar een geweldig toernooi wordt georganiseerd.

Siwert Snijder

Bron foto : Site “Groot Groningen”