v.v. Veendam 1894

Al 125 jaar voetbal in Veendam!

Nieuws uit het bestuur

Veendam 29 februari 2020 — De eerste drie weken van het nieuwe bestuur zitten erop. Een goed moment om jullie te informeren over de dingen waar we mee bezig zijn geweest.

Praktische zaken

We hebben ons vooral gericht op de zaken die nodig zijn om de vereniging draaiend te houden. Daarbij kwam er vanalles op ons af: wie heeft sleutels, wie opent, het aanpassen van de website en de mailadressen, de bezetting van de kantine, het inschrijven bij de KvK en het regelen van een bankpas. Zomaar een greep uit de onderwerpen die de eerste weken voorbij kwamen. Gelukkig werd er vanalles schijnbaar als vanzelf opgepakt. Dank aan iedereen die hier elke week weer aan bijdraagt!

Inmiddels hebben we gesproken met de kantinecommissie om gezamenlijk te kijken hoe alles loopt en wat er misschien anders of beter kan. Dat leverde een goed gesprek en diverse goede ideeën op. De komende weken wordt dat verder uitgewerkt en opgepakt. De komende weken willen we graag op deze manier met alle commissies in gesprek.

Versterken van het bestuur

Zoals we eerder al aangaven, willen we van het bestuur een breed en sterk team maken. Gelukkig meldde Michel Beek zich al heel snel aan als penningmeester a.i. De afgelopen weken hebben we nog meer leden gesproken die ook graag een steentje willen bijdragen in het bestuur of in de commissies. Binnenkort kunnen we hier meer informatie over geven.

De voorlopige taakverdeling in het bestuur is als volgt:

Voorzitter, secretaris, materiaal

Mark Sanders

Penningmeester, wedstrijdsecretariaat

Michel Beek

Voetbalzaken

Willem Boekweg

Facilitair

John Kuiper

Kantine, activiteiten en communicatie

Jorrit Bunskoek

Gezocht!

Tijdens de ledenvergadering is benadrukt dat een vereniging veel vrijwilligers nodig heeft om goed te kunnen functioneren. De werkzaamheden die je kunt doen voor Veendam 1894 zijn zeer divers. Vele handen maken licht werk. Dat hoeft niet elke week, als je een paar keer per seizoen wilt helpen dan is dat ook heel waardevol.

We zoeken in elk geval:

  • Vrijwilligers voor de keuken op zowel de zondag als de zaterdag. Je wordt ingewerkt en we zijn duidelijke handleidingen aan het opstellen voor hoe alles werkt.
  • Gastheren/-dames voor de bestuurskamer op de zaterdagochtend of -middag. Je ontvangt de trainers en leiders van onze eigen teams, maar ook de tegenstander en de scheidsrechters. Je helpt hen om de juiste kleedruimte en veld te vinden. Een kop koffie voor je gasten ontbreekt natuurlijk niet.
  • Vrijwilligers voor het belijnen van de velden. Dit werk kan het beste vrijdag overdag gedaan worden aangezien de gemeente op donderdag de velden maait.

Mocht een van deze functies je aanspreken of wil je wel iets doen maar weet je nog niet precies wat? Laat het ons dan weten! Je kunt één van ons aanspreken of een mail sturen naar secretaris@veendam1894.nl Dan nemen we contact met je op.

Sportieve groet!
John, Jorrit, Michel, Willem en Mark