v.v. Veendam 1894

Al 125 jaar voetbal in Veendam!

Nieuwe aanwas voor de selectie van Veendam 1894!

Veendam 19 juni 2019 — De selectie van Veendam 1894 kent een aantal nieuwe gezichten in het seizoen 2019/2020. Via deze weg willen we ze even voorstellen…


EIGEN JEUGD:

Winston de Jonge, 17 jaar, aanvaller. Winston debuteerde in januari 2018 op 16 jarige leeftijd in het eerste elftal. In dat (halve) seizoen wist hij een aantal belangrijke doelpunten te maken, waaronder een hattrick tegen HSC waarmee Veendam beslag legde op de periodetitel. Winston is een zeer energieke en doelgerichte speler, die voorin zowel centraal als op de flanken uit te voeten kan. Vanwege zijn goede prestaties in de afgelopen 2
seizoenen zal hij komend seizoen, vervroegd, de overstap maken naar de selectie. Hiermee zal hij zijn laatste seizoen als onder-19 speler overslaan.
Jeffrey Peters, 19 jaar, aanvaller. In november 2017 debuteerde hij in de derby tegen Muntendam. De afgelopen twee seizoenen heeft hij bovendien veel wedstrijden in het 2e gespeeld en is dus bekend binnen de selectie. Jeffrey is fysiek sterk, heeft lengte, is razendsnel en zeer doelgericht. Hij kan voorin zowel centraal als op de flanken spelen.
Robin Mik, 18 jaar, aanvaller/middenvelder. Robin speelt bijna zijn hele leven bij Veendam. Hij heeft echter een uitstapje gemaakt naar HS’88, maar keerde afgelopen seizoen terug op het oude nest. Hij was één van de smaakmakers van O19-1, wat zijn goedeontwikkeling bevestigt. Hij kan voorin (centraal en op de flanken) en op het middenveld (in een aanvallende rol) uit de voeten. Ook Robin heeft al een aantal wedstrijden meegespeeld met het 2e , waardoor hij bekend is bij de selectie.
Martijn Rosies, 18 jaar, middenvelder. Martijn debuteerde in april 2018, in de uitwedstrijd tegen HSC. Hij was afgelopen seizoen de aanvoerder van O19-1 en heeft zich door deze rol ook als persoon verder weten te ontwikkelen. Martijn is iemand die veel energie in een wedstrijd steekt, hij is messcherp in de duels en heeft een uitstekende traptechniek. Hij kan zowel in een controlerende als een aanvallende rol op het middenveld spelen.
Ruben Bruurs, 18 jaar, middenvelder/verdediger. Ruben debuteerde in december 2018 in en tegen Bellingwolde. Ruben is een stille kracht, zowel binnen als buiten het veld. Zijn multifunctionaliteit maakt hem voor elk team een gewaardeerde kracht. Zowel achterin als op het middenveld kan hij een controlerende als een opkomende rol vervullen.
Jarnick Lourens, 19 jaar, verdediger. Jarnick heeft een verleden bij Noordster en WVV. Afgelopen seizoen heeft hij in O19-1 gespeeld voornamelijk als vleugelverdediger. Hij kan als vleugelverdediger en als centrumverdediger uit de voeten. Jarnick is fysiek sterk, heeft rust aan de bal, behoudt het overzicht en is een coachende/organiserende speler. Jarnick is ook als jeugdtrainer betrokken bij Veendam1894 (komend seizoen als assistent bij O13-1).

VAN BUITENAF:

Lourens Huizing, 19 jaar, aanvaller. Lourens speelde in het afgelopen seizoen bij Achilles 1894 O19-1, uitkomend in de 3 e divisie. Lourens is fysiek sterk, snel en zeer doelgericht. Daarnaast steekt Lourens heel veel energie in een wedstrijd, niet alleen aanvallend, maar ook verdedigend. In de gesprekken met de technische staf bleek al snel dat ‘er een goede kop op zit’. Dat hij een toegevoegde waarde gaat zijn voor Veendam 1894, bleek al uit de wedstrijden die bekeken zijn door de staf. Bovendien is hij geen onbekende binnen de selectie, wat alleen maar bevorderlijk is voor het acclimatisatieproces.
Jeroen Japenga, 19 jaar, middenvelder. Hij speelde afgelopen seizoen bij Wildervank O19-1, uitkomend in de Hoofdklasse. Jeroen is een fysiek sterke en zeer energieke middenvelder. Hoewel hij op het middenveld, in een ‘lopende rol’, het beste tot z’n recht komt is hij dusdanig multifunctioneel en dienstbaar dat hij ook op andere posities inzetbaar is. Jeroen is bovendien een zeer betrokken persoonlijkheid. Hij is al meerdere seizoenen jeugdtrainer bij Veendam 1894 en kent de vereniging dus van binnenuit.
André Jansen, 19 jaar, middenvelder/verdediger. André speelde in het afgelopen seizoen bij Achilles O19-1, uitkomend in de 3 e divisie. André was afgelopen seizoen aanvoerder van Achilles O19-1, wat al het één en ander zegt over zijn persoonlijkheid. Hij neemt verantwoordelijkheid, voelt zich verantwoordelijk en steekt heel veel energie in een wedstrijd. André is een dynamische speler, fysiek sterk, teamtactisch goed onderlegd en iemand die altijd ‘onderweg’ is. Als middenvelder functioneert hij het best in een ‘lopende rol’, en achterin zou hij als vleugelverdediger het beste tot z’n recht komen.
Remon Nagel, 23 jaar, verdediger. Remon speelde in het afgelopen seizoen in het 1 e elftal van Meeden, uitkomende in de 5 e klasse. Hij heeft daarvoor in het 1 e elftal van Wildervank gespeeld. Hij is een linksbenige verdediger, fysiek sterk, heeft lengte, rust aan de bal en kan positioneel goed verdedigen. Hij kan als centrale verdediger en als vleugelverdediger uit de voeten. Ook Remon is geen onbekende binnen de selectie en zal z’n weg binnen afzienbare tijd gaan vinden binnen de groep.

TERUG VAN WEGGEWEEST:

Naast de doorstroom van onze eigen jeugd en de instroom van buitenaf zijn we ook zeer verheugd met de terugkeer van sterkhouder Bart Eikens. De 27-jarige verdediger, die ook als middenvelder uit de voeten kan, heeft anderhalf jaar aan de kant gestaan door een kruisbandblessure. Aan het eind van zijn revalidatieperiode kon hij weer aansluiten op het trainingsveld. Hij is het seizoen positief geëindigd, want naast het feit dat hij weer volledig en zonder beperking aan de groepstrainingen kon deelnemen heeft hij ook nog speelminuten gemaakt in twee wedstrijden van het 2e . Zijn terugkeer betekent dat de selectie sterker wordt, want zowel de voetballer als de persoon zijn van toegevoegde waarde.
Nog twee andere oudgedienden kunnen niet onbenoemd blijven. Ricardo Brongers (33) en Roland van der Laan (40) komen terug en gaan hun wedstrijden in het 2 e elftal spelen. Zij zullen wel gewoon onderdeel worden van de selectie (de teams trainen namelijk niet apart).
Roland was tot halverwege 2010 speler van het 1 e elftal, waarna hij de stap naar het 3 e elftal maakte. Ricardo was tot en met het seizoen 2015/2016 vaste waarde in het 1 e elftal, waarna ook hij besloot om zich te voegen bij het 3e elftal.
Het 3e elftal, zoals het destijds werd gevormd, is er komend seizoen niet meer. Daarvoor in de plaats komt een jonge spelersgroep, met als doel de doorstroming van en naar de selectie op de lange termijn te bevorderen. De twee oudgedienden zullen een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van de jonge spelers in de selectie. Dit door hun ervaring, persoonlijkheid en voetbalkwaliteiten (ze zijn het nog lang niet verleerd!) beschikbaar te stellen.

EEN GOEDE OOGST:

Met 10(13) nieuwe gezichten, kan er weer doorgeselecteerd worden en moet elke speler komend seizoen weer ‘aan de bak’ om zijn plekje te bemachtigen en vast te houden. Een gezonde situatie, die nou eenmaal hoort bij selectievoetbal. We zijn zeer verheugd met de doorstroom van onze eigen jeugd, wat zich hopelijk de komende jaren zal doorzetten. De complete selectie zal zo snel mogelijk worden gepubliceerd, met daarin alle namen die komend seizoen ingezet zullen worden in de standaard 2e klasse en reserve 1e klasse.