v.v. Veendam 1894

Al 125 jaar voetbal in Veendam!

Avondvierdaagse 2019

Veendam 30 juni 2019 — Veendam 1894 deed ook dit jaar weer mee met de avondvierdaagse. Hierbij het verslag door Marjon Sanders…

Met 36 kinderen, variërend van JO7 tot MO/JO11 en 6 begeleiders zijn we afgelopen maandag gestart aan de eerste dag van de avondvierdaagse. De eerste dag liepen we vanaf de parkstadhal richting de eerste pauze bij de Briklaan. Hier werden we door Ellen en Monica voorzien van drinken en konden we opladen voor de volgende pauze aan de Pommerse Bocht. Ook hier konden we even bijkomen van de warmte, iets drinken en ons opmaken voor het laatste stukje terug naar de Parkstadhal. Dag 1 zat er erop en dat was gezien de warmte wel fijn.
Dag 2 was een dag waarop er twijfel was om te gaan starten. Met temperaturen die richting de 35 graden en misschien wel hoger zouden gaan zou het nog zwaarder worden dan dag 1. Wij hebben besloten wel te gaan lopen en nog een extra stop toe te voegen aan de route. Dag 2 werd dus een loop van pauze naar pauze. De eerste was al vrij vlot bij de kantine van Veendam 1894. De eerste conclusie was dat het heel warm was, maar het was te doen. We bleven rustig doorlopen, zorgden dat alle kinderen bleven drinken, goten her en der een beetje koud water in de nek en liepen naar onze volgende stop vlakbij de van Goghlaan. Hier kregen we wederom drinken en een traktatie van een jarige in ons midden. Uiteraard hebben we deze even toegezongen en vervolgens zijn we richting onze derde en laatste stop gelopen. In dit stuk hadden veel bewoners gezorgd voor verkoeling door met sproeiers en waterpistolen klaar te staan. Toen we uiteindelijk bij ons derde en laatste stop aan de Mondriaanlaan aankwamen stond daar ook een sproeier klaar en werden we getrakteerd op ijsjes! Inmiddels waren de meeste kinderen afgekoeld en doorweekt door de sproeiers en vervolgden we onze weg richting de Parkstadhal.
Dag 3 was op donderdag nadat we een rustdag hadden gehad. Dit was de eerste dag dat we als groep ook in tenue konden lopen en duidelijk herkenbaar waren, het was behoorlijk afgekoeld en prima wandelweer. Deze dag hadden we alleen een stop bij de Nassaustraat, hier kregen we van Ellen en Monica weer drinken en een zakje snoep. Vervolgens liepen we via het centrum weer terug naar de Parkstadhal.


En dan de dag waar alle lopers het meeste naar uitkeken, de intocht! We verzamelden ons bij de kantine waar we eerst met z’n allen op de foto zijn gegaan. Traditiegetrouw volgde daarna een ijsje en om 19.25 uur liepen we richting de Winkler Prins. Opstellen achter nummer 18 met Freddie als vlaggendrager voorop en rond 20.00 uur vertrok de stoet.


Er stonden heel veel mensen langs de route en van alle kanten werden de kinderen en begeleiders omhangen met van alles en nog wat. Met de rugtassen vol en nekken volgens hem kwam de groep moe maar voldaan terug bij de kantine. Hier werden de welverdiende medailles uitgedeeld en sloten we hele leuke, gezellige en warme wandelweek af!


Bedankje aan iedereen die de avondvierdaagse vanuit de vereniging heeft mogelijk gemaakt!
We hopen dat er volgend jaar nog meer kinderen mee zullen lopen en dat we dan bij zowel de 10 km als de 5 km zijn vertegenwoordigd!