v.v. Veendam 1894

Al meer dan 125 jaar voetbal in Veendam!

Anne Semplonius langer (2 jaar) bij Veendam 1894

Veendam 20 januari 2023 — Veendam 1894 en hoofdtrainer Anne Semplonius zijn verlenging van het contract overeengekomen. De ambitieuze oefenmeester heeft voor twee seizoenen bijgetekend en zal tot en met het seizoen 2024/2025 verbonden blijven aan de zaterdag 2e klasser. 

(Foto gemaakt door Klaas Fleurke)

Volle tevredenheid

Veendam 1894 is zeer verheugd met het voortzetten van de samenwerking met Semplonius. Bestuurslid Voetbalzaken Harry Nijboer legt uit: “Wij hebben het eerste halfjaar geconstateerd, dat er een uitstekende chemie bestaat tussen de hoofdtrainer en de selectie. Bovendien zien wij, ondanks de lage positie op de ranglijst, dat er grote stappen voorwaarts worden gezet. Aangezien wij veel vertrouwen hebben om dit uit te bouwen, is er gekozen voor een nieuw 2-jarig contract.

Vertrouwen

Naast de club is ook Anne Semplonius content met de contractverlenging. “Bij Veendam 1894 heb ik de kans gekregen om mijn debuut te maken als hoofdtrainer in het jaar dat de club overstapte naar het zaterdagvoetbal. Ik voel mij thuis binnen de vereniging en voel waardering voor mijn manier van werken”, licht de oefenmeester toe. “Tijdens de evaluatiegesprekken met spelers en bestuur hebben we ons met name gericht op acties die we kunnen uitvoeren om ons te verbeteren richting de toekomst. Zo hebben we de ambitie om, naast een kleedkamer in het stadion, een ruimte voor video-analyse te organiseren. Daarnaast proberen we een extra trainer aan te trekken, zodat het niveau op de trainingen nog verder verhoogd kan worden. We hebben een jonge, hechte groep met een hoge trainingsopkomst waar ik voldoende potentie in zie richting de toekomst. Daarnaast wil ik mezelf verder ontwikkelen als hoofdtrainer. Ik ben dan ook erg blij met het vertrouwen vanuit de club om mijn contract met twee jaar te verlengen. Dit geeft rust en duidelijkheid richting de toekomst. Dat ook de leiders (René Smit & Mehmet Katircioglu) en trainer van het tweede (Vincent van Calker) zich in een vroegtijdig stadium gecommitteerd hebben, stemt mij tevreden. Ik geloof in de potentie van deze groep en wil me maximaal gaan inzetten om, samen met spelers en staf, de prestaties te verbeteren.